2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]

Ο ιατρός Γεώργιος Κέκος, κατέχει απόλυτη εξειδίκευση στις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Πραγματοποιεί με άψογο τρόπο όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας του θυρεοειδούς, που περιγράφονται στην παρούσα σελίδα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των θυρεοειδικών παθήσεων, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία.

Εμπιστευθείτε το πρόβλημα σας για μια αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση με σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της χειρουργικής επιστήμης, που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Surgery). Η υψηλή μας επιστημονική κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την άριστη λύση με ανώδυνο τρόπο και χωρίς ταλαιπωρία.

Ο ιατρός δέχεται και εξετάζει τους ασθενείς στο ιατρείο του, επί της οδού Κερασούντος, αριθμός 4, στην Αθήνα. Συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και, όταν χρειάζεται, νοσηλεύει τους ασθενείς σε σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες και με το ΕΟΠΥΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο

2107486937

Μονήρες τοξικό αδένωμαΤα τοξικά αδενώματα αποτελούν μονήρη, καλοήθη νεοπλάσματα του θυρεοειδούς, που εκκρίνουν αυτόνομα μεγάλες ποσότητες θυρεοειδικών ορμονών. Η υπερπαραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών είναι υπό τον έλεγχο της TSH. Συνήθως εδρεύουν σε έναν διογκωμένο (βρογχοκηλικό) θυρεοειδή αδένα με ενδημική βρογχοκήλη. Οι περισσότεροι αυτόνομοι θυρεοειδικοί όζοι αποκτούν μέγεθος τουλάχιστον 3 cm και εξελίσσονται από υποκλινικό σε εμφανή υπερθυρεοειδισμό. Οι ασθενείς έχουν συνήθως μία ήπια πορεία και είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία από εκείνους με νόσο του Graves. Τα συμπτώματα είναι ήπια, τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών στην περιφέρεια είναι υψηλά και η TSH είναι υπό καταστολή. Τα επίπεδα των αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων είναι μειωμένα. Η φυσική εξέταση συνήθως αποκαλύπτει έναν μονήρη όζο του θυρεοειδούς χωρίς ψηλαφητό θυρεοειδή στην σύστοιχη πλευρά. Η συχνότητα κακοήθειας σ’ αυτούς τους όζους είναι εξαιρετικά χαμηλή και ως εκ τούτου η προεγχειρητική FNA δεν είναι απαραίτητη. Επί κλινικής υποψίας της νόσου η διάγνωση τεκμηριώνεται  με σπινθηρογράφημα, το οποίο απεικονίζει μία ή δύο θερμές, αυτόνομες περιοχές λειτουργίας, ενώ ο υπόλοιπος αδένας βρίσκεται σε καταστολή. 

Ενώ ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να ελεγχθεί με αντιθυρεοειδικά φάρμακα, επί διακοπής της αγωγής η υποτροπή θεωρείται βεβαία. Η δια βίου αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού με φάρμακα δεν συνιστάται και γι’ αυτό σπανίως χρησιμοποιούνται ως οριστική θεραπεία.

Μονήρες τοξικό αδένωμαΤο ραδιενεργό ιώδιο είναι αποτελεσματικό στην θεραπεία αυτών των όζων, με μικρό κίνδυνο καρκινογένεσης στα παρακείμενα όργανα. Οι όζοι συρρικνώνονται, αλλά σπάνια υποστρέφονται εντελώς. Ευθυρεοειδισμός επιτυγχάνεται με μία μόνο δόση ραδιενεργού ιωδίου στο 80% των ασθενών. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο και εξαρτάται από το μέγεθος του όζου και την φαρμακοκινητική του ραδιοφαρμάκου. Έτσι η θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο μπορεί να οδηγήσει είτε σε υποτροπή της νόσου είτε σε υποθυρεοειδισμό. Ωστόσο, οι μικροί όζοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιθυρεοειδικά φάρμακα και με ραδιενεργό ιώδιο, αλλά αυτοί σπάνια προκαλούν υπερθυρεοειδισμό. Η κύηση και ο θηλασμός αποτελούν αντενδείξεις για την χορήγηση του ραδιοφαρμάκου.

Η υφολική ή ολική λοβεκτομή για την αφαίρεση του θερμού όζου είναι 100% αποτελεσματική στον έλεγχο του υπερθυρεοειδισμού. Οι περισσότεροι ασθενείς γίνονται ευθυρεοειδικοί, όταν ο εναπομείνας λοβός είναι φυσιολογικός. Ο κίνδυνος ιατρογενούς κάκωσης του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου είναι <1%, οι υπόλοιπες χειρουργικές επιπλοκές είναι σπάνιες, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις υποπαραθυρεοειδισμού. Η ουλή του χειρουργικού τραύματος, η παραμονή στο νοσοκομείο, η χορήγηση γενικής αναισθησίας και το κόστος είναι τα μειονεκτήματα της χειρουργικής θεραπείας.

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!