Ο ιατρός Γεώργιος Κέκος, με απόλυτη εξειδίκευση στις παθήσεις χοληφόρων, πραγματοποιεί με άψογο τρόπο όλες τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας των παθήσεων των χοληφόρων, που περιγράφονται στην ενότητα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των χοληφόρων εφαρμόζοντας εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία.
Εμπιστευθείτε μας το πρόβλημα των χοληφόρων σας για μια αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση με σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της χειρουργικής επιστήμης, που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Surgery). Η υψηλή μας επιστημονική κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την άριστη λύση με ανώδυνο τρόπο και χωρίς ταλαιπωρία.
Ο ιατρός δέχεται και εξετάζει τους ασθενείς στο ιατρείο του, επί της οδού Κερασούντος, αριθμός 4, στην Αθήνα. Συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και, όταν χρειάζεται, νοσηλεύει τους ασθενείς σε σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες και με το ΕΟΠΥΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο
2107486937
Η Χολαγγειοηπατίτιδα, γνωστή και ως υποτροπιάζουσα πυογόνος χολαγγειίτιδα, ενδημεί σε χώρες της Άπω Ανατολής. Έχει επίσης παρατηρηθεί στον κινέζικο πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Εμφανίζεται εξίσου και στα δύο φύλα και εκδηλώνεται συνηθέστερα κατά την τρίτη με τέταρτη δεκαετία της ζωής.
Η χολαγγειοηπατίτιδα προκαλείται από την ανάπτυξη μικροβίων (συνήθως E.coli, Klebsiella, Bacteroides, Enterococcus faecalis) στο χοληφόρο δέντρο και συχνά συνδέεται με παρασίτωση των χοληφόρων, κυρίως από τα Clonorchis sinensis, Opisthorchis viverrini και Ascaris lumbricoides. Τα μικροβιακά ένζυμα προκαλούν την απόζευξη της χολερυθρίνης, η οποία διευκολύνει τον σχηματισμό ιζήματος στην χολή. Το ίζημα και τα νεκρά σώματα των μικροβίων σχηματίζουν τους φαιούς χολοχρωστικούς λίθους. Ο πυρήνας των λίθων μπορεί να περιέχει ώριμους σκώληκες του γένους Clonorchis, ωάρια ή ασκαρίδες. Οι λίθοι αυτοί μπορούν να σχηματιστούν σε όλη την έκταση του χοληφόρου δέντρου και προκαλούν απόφραξη, συμβάλλοντας στην εμφάνιση επαναλαμβανόμενων επεισοδίων χολαγγειίτιδας. Οι επιπρόσθετες στενώσεις των χοληφόρων που προκύπτουν μετά από αυτά τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια χολαγγειοηπατίτιδας, οδηγούν σε περαιτέρω σχηματισμό λίθων, ηπατικών αποστημάτων και ηπατικής ανεπάρκειας.
Ο ασθενής κλινικά παρουσιάζει έντονο πόνο στο δεξιό άνω τεταρτημόριο της κοιλίας και στο επιγάστριο, υψηλό πυρετό με ρίγος και ίκτερο. Η υποτροπή των συμπτωμάτων αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νόσου. Τα επεισόδια ποικίλλουν σε σοβαρότητα και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, προοδευτικά οδηγούν σε υποθρεψία και ηπατική ανεπάρκεια.
Το υπερηχογράφημα αναδεικνύει τους λίθους μέσα στο χοληφόρο δέντρο, καθώς και την ύπαρξη αέρα εντός των πόρων, που οφείλεται στους αερόβιους μικροοργανισμούς. Επίσης, μπορούν να φανούν ηπατικά αποστήματα και στενώσεις. Η χοληδόχος κύστη μπορεί να έχει λεπτυνθεί, αλλά στο 20% σχεδόν των ασθενών φλεγμαίνει και, σπανιότατα, περιέχονται λίθοι εντός αυτής. Η ενδοσκοπική παλίνδρομη χολαγγειογραφία (ERCP), η μαγνητική χολαγγειογραφία (MRCP) και η διαδερμική διηπατική χολαγγειογραφία (PTC) αποτελούν τις καλύτερες μεθόδους για την απεικόνιση των χοληφόρων στους ασθενείς με χολαγγειοηπατίτιδα. Με αυτές μπορούν να απεικονιστούν οι αποφράξεις, οι στενώσεις και οι λίθοι. Ακόμη μπορεί να γίνει επείγουσα παροχέτευση και αποσυμφόρηση του χοληφόρου δέντρου στους σηπτικούς ασθενείς με χολόσταση. Τα ηπατικά αποστήματα μπορούν να παροχετευτούν διαδερμικά, με καθοδήγηση υπό αξονικό τομογράφο ή υπερηχογράφο. Ο απώτερος στόχος της θεραπείας είναι η πλήρης αφαίρεση των λίθων και των συγκριμάτων τους, καθώς και η αποκατάσταση των στενώσεων. Αυτό απαιτεί συνήθως πολλές ενδοσκοπικές συνεδρίες και σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει χολοπεπτική αναστόμωση μεταξύ του κοινού ηπατικού πόρου και ελεύθερης έλικας της νήστιδας κατά Roux-en-Y, με σκοπό να αποκατασταθεί η ακώλυτη ροή της χολής στον εντερικό σωλήνα. Οι υποτροπές είναι συνήθεις και η πρόγνωση είναι φτωχή, από την στιγμή που εγκατασταθεί ηπατική ανεπάρκεια.