Ο ιατρός Γεώργιος Κέκος, με απόλυτη εξειδίκευση στις παθήσεις χοληφόρων, πραγματοποιεί με άψογο τρόπο όλες τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας των παθήσεων των χοληφόρων, που περιγράφονται στην ενότητα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των χοληφόρων εφαρμόζοντας εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία.
Εμπιστευθείτε μας το πρόβλημα των χοληφόρων σας για μια αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση με σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της χειρουργικής επιστήμης, που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Surgery). Η υψηλή μας επιστημονική κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την άριστη λύση με ανώδυνο τρόπο και χωρίς ταλαιπωρία.
Ο ιατρός δέχεται και εξετάζει τους ασθενείς στο ιατρείο του, επί της οδού Κερασούντος, αριθμός 4, στην Αθήνα. Συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και, όταν χρειάζεται, νοσηλεύει τους ασθενείς σε σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες και με το ΕΟΠΥΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο
2107486937
Ο κοιλιακός πόνος ή άλλα συμπτώματα που αποδόθηκαν αρχικά στη χοληδόχο κύστη μπορεί να παραμείνουν ή να υποτροπιάσουν μήνες ή έτη μετά από τη χολοκυστεκτομή. Υποτροπή του πόνου ή άλλων συμπτωμάτων μετά από χολοκυστεκτομή έχει αναφερθεί έως και στο 20% των ασθενών. Εντούτοις, με τις βελτιώσεις στην απεικόνιση των χοληφόρων που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, η συχνότητα του «συνδρόμου μετά χολοκυστεκτομή» έχει αναμφίβολα ελαττωθεί.
Στο παρελθόν θεωρείτο ότι ένα μακρύ κολόβωμα του κυστικού πόρου αποτελούσε μία εν δυνάμει αιτία συμπτωμάτων από το δεξιό υποχόνδριο μετά από χολοκυστεκτομή. Εντούτοις, με την κατίσχυση και καθολική επικράτηση της λαπαροσκοπικής τεχνικής η δοξασία αυτή έχει καταρριφθεί, αφού ο κυστικός πόρος διατηρείται σκοπούμενα μακρύς ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού του χοληδόχου πόρου και δεν έχει παρατηρηθεί αυξημένη εμφάνιση συμπτωμάτων από τα χοληφόρα.
Ορισμένα συνηθισμένα αίτια πόνου μετά χολοκυστεκτομή είναι: η χοληδοχολιθίαση, η στένωση της εξωηπατικής κεντρικής χοληφόρου οδού σαν αποτέλεσμα διεγχειρητικής κάκωσης, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, η νόσος του πεπτικού έλκους, η νόσος της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, τα νοσήματα του ήπατος και το νευρίνωμα μετά από χειρουργικό τραύμα. Επιπλέον, μία μικρή ομάδα ασθενών παρουσιάζουν εμμένοντα πόνο τύπου χοληφόρων μετά από τη χολοκυστεκτομή, ως αποτέλεσμα των ανατομικών και λειτουργικών ανωμαλιών του σφιγκτήρα του Oddi.
Ο πόνος στο δεξιό υποχόνδριο που συνοδεύεται με ίκτερο και ρίγος και εκδηλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τη χολοκυστεκτομή, σχετίζεται συνηθέστερα με κάποιον υπολειμματικό χολόλιθο στο χοληδόχο πόρο ή με διεγχειρητική κάκωση του χοληδόχου πόρου, που μπορεί να συνοδεύεται και με διαρροή χολής στην περιτοναϊκή κοιλότητα.
Ο οξύς επιγαστρικός πόνος μετά από χολοκυστεκτομή ο οποίος δεν σχετίζεται με ίκτερο μπορεί να οφείλεται σε λανθάνουσα παγκρεατίτιδα ή καρκίνο παγκρέατος. Άλλες πιθανές παθήσεις που μπορεί να είναι αιτία κοιλιακού πόνου μετά από χολοκυστεκτομή είναι: η μεσεντέριος ισχαιμία, ο συμφυτικός ειλεός, μια ενδοκοιλιακή κακοήθεια, η στεφανιαία νόσος, η μεσοπλεύριος νευρίτιδα και τέλος οι ψυχιατρικές διαταραχές.