2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]

Ο ιατρός Γεώργιος Κέκος, κατέχει απόλυτη εξειδίκευση στις παθήσεις των επινεφριδίων. Πραγματοποιεί με άψογο τρόπο όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας των επινεφριδίων, που περιγράφονται στην παρούσα σελίδα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων των επινεφριδίων, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία.

Εμπιστευθείτε το πρόβλημα σας για μια αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση με σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της χειρουργικής επιστήμης, που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Surgery). Η υψηλή μας επιστημονική κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την άριστη λύση με ανώδυνο τρόπο και χωρίς ταλαιπωρία.

Ο ιατρός δέχεται και εξετάζει τους ασθενείς στο ιατρείο του, επί της οδού Κερασούντος, αριθμός 4, στην Αθήνα. Συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και, όταν χρειάζεται, νοσηλεύει τους ασθενείς σε σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες και με το ΕΟΠΥΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο

2107486937

Ο Ιταλός ανατόμος Bartolomeo Eustachi προσέφερε την πρώτη ακριβή περιγραφή των επινεφριδίων το 1563. Ο ανατομικός διαχωρισμός των επινεφριδίων σε φλοιό και μυελό περιγράφηκε από τον Cyvier το 1805. Επακόλουθα, ο Thomas Addison περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της επινεφριδικής ανεπάρκειας, η οποία ακόμα φέρει το όνομά του. Ο DeCreccio προσέφερε την πρώτη περιγραφή της συγγενούς επινεφριδικής υπερπλασίας σε μια γυναίκα ψευδοερμαφρόδιτη το 1865. Τα φαιοχρωμοκυττώματα αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά από τον Frankel το 1885, αλλά δεν ονομάστηκαν έτσι μέχρι το 1912 από τον Pick, ο οποίος σημείωσε την χαρακτηριστική αντίδραση χρωμαφίνης των κυττάρων του όγκου. Η αδρεναλίνη αναγνωρίστηκε ως μία ουσία από τον επινεφριδικό μυελό που ανέβαζε την πίεση αίματος σε σκύλους και επακόλουθα ονομάστηκε επινεφρίνη το 1897. Οι πρώτες επιτυχείς επινεφριδεκτομές για φαιοχρωμοκύττωμα εκτελέστηκαν από το Roux, στην Ελβετία και τον Ch. Mayo, στις Η.Π.Α.

Το 1932, ο H. Cushing περιέγραψε 11 ασθενείς που είχαν σεληνοειδές προσωπείο, κοιλιακή παχυσαρκία, υπέρταση και άλλα χαρακτηριστικά του συνδρόμου που τώρα φέρει το όνομά του. Αν και αρκετά άτομα προετοίμασαν επινεφριδιοφλοιικά εκχυλίσματα για την θεραπεία ζώων με επινεφριδεκτομή, η κορτιζόνη συντέθηκε για πρώτη φορά από τον Kendall. Η αλδοστερόνη αναγνωρίστηκε το 1952 και το σύνδρομο που οφείλεται στην υπερβολική έκκριση αυτού του αλατοκορτικοειδούς περιεγράφηκε για πρώτη φορά το 1955 από τον Conn.

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!