2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]

Ο ιατρός Γεώργιος Κέκος, κατέχει απόλυτη εξειδίκευση στις παθήσεις των επινεφριδίων. Πραγματοποιεί με άψογο τρόπο όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας των επινεφριδίων, που περιγράφονται στην παρούσα σελίδα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων των επινεφριδίων, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία.

Εμπιστευθείτε το πρόβλημα σας για μια αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση με σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της χειρουργικής επιστήμης, που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Surgery). Η υψηλή μας επιστημονική κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την άριστη λύση με ανώδυνο τρόπο και χωρίς ταλαιπωρία.

Ο ιατρός δέχεται και εξετάζει τους ασθενείς στο ιατρείο του, επί της οδού Κερασούντος, αριθμός 4, στην Αθήνα. Συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και, όταν χρειάζεται, νοσηλεύει τους ασθενείς σε σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες και με το ΕΟΠΥΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο

2107486937

Το κάθε επινεφρίδιο αποτελείται βασικά από δύο διαφορετικά ενδοκρινή όργανα. Το ένα είναι προς τα έξω και είναι ο φλοιός και το άλλο προς τα μέσα και είναι μυελός. Το καθένα από αυτά έχει διακριτά εμβρυολογικά, ανατομικά, ιστολογικά και εκκριτικά χαρακτηριστικά.

Ο φλοιός σχηματίζεται κατά την πέμπτη εβδομάδα της ανάπτυξης από τον σπλαχνικό μεσόδερμα κοντά στους γονάδες, στο αδρενογεννητικό φύμα. Γι’ αυτό, έκτοπος αδρενοφλοιικός ιστός μπορεί να βρεθεί στις ωοθήκες, στον σπερματικό τόνο και στους όρχεις. Ο φλοιός διαφοροποιείται περαιτέρω σε έναν λεπτό, τελικό φλοιό και σε έναν παχύτερο, έσω εμβρυϊκό φλοιό. Ο δεύτερος είναι λειτουργικός και παράγει εμβρυϊκά επινεφριδικά στεροειδή κατά την όγδοη βδομάδα της ανάπτυξης, αλλά υπόκειται σε υποστροφή μετά την γέννηση, με αποτέλεσμα να προκύπτει μία μείωση στο βάρος των επινεφριδίων κατά την διάρκεια των πρώτων τριών μηνών μετά την γέννηση. Ο τελικός φλοιός εμμένει μετά την γέννηση, για να σχηματίσει τον ενήλικο φλοιό κατά τα πρώτα τρία έτη της ζωής.

Ο επινεφριδικός μυελός έχει προέλευση από το έξω βλαστικό δέρμα και μάλιστα από την νευρική ακρολοφία, απ’ όπου επίσης προέρχονται και τα γάγγλια του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Περίπου την ίδια περίοδο με την φλοιική ανάπτυξη, τα κύτταρα της νευρικής ακρολοφίας μεταναστεύουν στις παραορτικές και παρασπονδυλικές περιοχές και προς το έσω μέρος του αναπτυσσόμενου φλοιού για τον σχηματισμό του μυελού. Ο περισσότερος εξωεπινεφριδικός νευρικός ιστός υποστρέφεται, αλλά μπορεί να εμμένει σε διάφορες θέσεις. Ο μεγαλύτερος αυτών εντοπίζεται στα αριστερά του αορτικού διχασμού κοντά στην έκφυση της κάτω μεσεντέριας αρτηρίας και χαρακτηρίζεται ως όργανο του Zuckerkandl. Ο επινεφριδικός μυελικός ιστός μπορεί επίσης να βρεθεί στον τράχηλο, στην ουροδόχο κύστη και στις παραορτικές περιοχές. Διάφοροι παράγοντες εμπλέκονται στην ανάπτυξη των επινεφριδίων και περιλαμβάνουν τον παρόμοιο με την ινσουλίνη αυξητικό παράγοντα 2, το γαστρικό ανασταλτικό πεπτίδιο (GIP) και το γονίδιο δοσοευαίσθητης φυλοανάστροφης επινεφριδικής υποπλασίας (DAX1),

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!