2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]
Select Page

αιμορροιδεσ14Η αιμορροϊδική νόσος είναι μια καλοήθης πάθηση και δεν συσχετίζεται με θνητότητα. Η θεραπεία στα αρχικά στάδια είναι συντηρητική και στοχεύει στην ανακούφιση του ασθενούς από τα συμπτώματα και στην ανακοπή της εξέλιξης της νόσου.

Η συντηρητική αντιμετώπιση ορισμένων συμπτωμάτων όπως: ο κνησμός,  το καύσος, η αιμορραγία, η βλεννώδης έκκριση και ο πόνος, αρχίζει με την καλή υγιεινή της  περιπρωκτικής περιοχής και τη ρύθμιση των κενώσεων.  Η υγιεινή της περιοχής περιλαμβάνει εδρόλουτρα με χλιαρό νερό και κατάργηση του χαρτιού τουαλέτας. Τα ζεστά μπάνια με  ζεστό νερό βοηθάνε, επειδή χαλαρώνουν οι μύες του πυελικού εδάφους.

Η ρύθμιση των κενώσεων επιτυγχάνεται με τροφές πλούσιες σε υπόλειμμα  και χρήση ελαφρού υπακτικού για να γίνουν τα κόπρανα μαλακά και να μην τραυματίζουν την περιοχή του πρωκτού. Η κατανάλωση έξι έως οκτώ ποτηριών με υγρά  μαλακώνουν τα κόπρανα και  διευκολύνει την αποβολή τους. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πίεση και το σφίξιμο και αποφεύγεται η πρόπτωση των αιμορροΐδων.

Επί ερεθισμού του δακτυλίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν υπόθετα και αλοιφές με τοπική αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση. Ουσίες που περιέχουν κορτιζόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για περισσότερες από 14 ημέρες, επειδή προκαλούν ατροφία  του δέρματος αλλά και σοβαρές μορφές περιπρωκτικής δερματίτιδας, που μπορεί να είναι πιο βασανιστική και δυσίατη από τις ίδιες τις αιμορροΐδες.

Οι παραπάνω συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας εφαρμόζονται για διάστημα μέχρι και δύο εβδομάδων.

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!