2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]
Select Page

αιμορροιδεσ20Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας, η οποία αποκαλείται και μέθοδος Longo, από το όνομα του εμπνευστή της, του Ιταλού χειρουργού Antonio Longo.

Η μέθοδος Longo χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα κυκλικού αναστομωτήρα (Stapler), το οποίο αφαιρεί δακτυλιοειδώς ένα τμήμα βλεννογόνου του ορθού μαζί με  τους τελικούς κλάδους των αιμορροϊδικών αρτηριών. Η γραμμή συρραφής γίνεται σε απόσταση 2 cm πάνω από την «οδοντωτή γραμμή», σε μια περιοχή που απουσιάζουν οι νευρικές απολήξεις.

Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η επανατοποθέτηση του προσπίπτοντος αιμορροϊδικού ιστού στη φυσιολογική ανατομική θέση, χωρίς να κοπούν οι ευαίσθητες νευρικές απολήξεις. Επειδή διακόπτεται η αρτηριακή αιμάτωση, οι αιμορροΐδες συρρικνώνονται και εξαφανίζονται. Η μέθοδος εφαρμόζεται στα στάδια 2,3 και 4 της αιμορροϊδοπάθειας.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Longo είναι τα ακόλουθα:

  • Η επέμβαση δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο, επειδή δεν υπάρχει χειρουργικό τραύμα σε περιοχή με νευρικές απολήξεις.
  • Ο ασθενής επανέρχεται στην εργασία του και σε πλήρη φυσική δραστηριότητα από την επομένη ημέρα του χειρουργείου.
  • Η εντερική λειτουργία επανέρχεται άμεσα μετά το χειρουργείο και δεν υπάρχει πόνος κατά την αφόδευση.
  • Η επέμβαση δεν γίνεται στην περιοχή του πρωκτού και έτσι αποφεύγονται σοβαρές επιπλοκές, όπως είναι: ο τραυματισμός  των σφιγκτήρων, η ακράτεια, η μετεγχειρητική στένωση του πρωκτού κ.α..
  • Είναι «ανατομική» επέμβαση, επειδή αποκαθιστά την ανατομία της περιοχής στην φυσιολογική κατάσταση.

Συμπερασματικά, η αιμορροϊδεκτομή με τη μέθοδο Longo είναι καλά ανεκτή χωρίς μετεγχειρητικό πόνο. Η εκτέλεση της απαιτεί εμπειρία και καλή γνώση της περιοχής και σε έμπειρα χέρια είναι απλούστατη τεχνικά. Η πιθανότητα επιπλοκών είναι ελάχιστη και ασήμαντη.  Επιτρέπει την ταχύτατη αποκατάσταση της αιμορροϊδικής νόσου με γρήγορη επάνοδο του ασθενούς σε πλήρη δραστηριότητα. Θεραπεύει ριζικά και αποτελεσματικά την πάθηση, γιατί αντιμετωπίζει ακριβώς την αιτία της.

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!