2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]
Select Page
 Χειρουργικό παρασκεύασμα μετά από αιμορροϊδεκτομή κατά Milligan-Morgan


Χειρουργικό παρασκεύασμα μετά από αιμορροϊδεκτομή κατά Milligan-Morgan

Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις αιμορροϊδοπάθειας (4ου βαθμού) όπου συνυπάρχει ίνωση και δεν μπορούν να επανέλθουν οι αιμορροΐδες στην φυσιολογική τους θέση, είναι απαραίτητη η χειρουργική αφαίρεση με την επέμβαση Milligan-Morgan. Είναι η πιο γνωστή χειρουργική μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια (1937) και έχει το διαχρονικό κύρος της ριζικής αιμορροϊδεκτομής με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η εγχείρηση αυτή αφήνει τραυματική επιφάνεια στο πρωκτικό σωλήνα και προκαλεί κάποιου βαθμού μετεγχειρητικό πόνο. Είναι η επέμβαση που παρέχει τις περισσότερες πιθανότητες πλήρους ίασης, ειδικά στις αιμορροΐδες 4ου βαθμού. Σε συνύπαρξη ραγάδας και σε περιπτώσεις υπερτονίας του σφιγκτήρα, συνιστάται να γίνεται και πλάγια έσω σφιγκτηροτομή.

Τελευταία στην αιμορροϊδεκτομή Milligan – Morgan χρησιμοποιείται ειδικό χειρουργικό Laser διοξειδίου ή ψαλιδιού υπερήχων. Ο στόχος είναι η αποφυγή του χειρουργικού νυστεριού και η μη χρήση ηλεκτροδιαθερμίας για την αιμόσταση, με την οποία προκαλείται έγκαυμα των ιστών. Η μετεγχειρητική πορεία είναι άριστη σε σχέση με την κλασσική αιμορροϊδεκτομή και ο μετεγχειρητικός πόνος σαφώς ανεκτός και η επούλωση του χειρουργικού τραύματος ταχύτερη.

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!