2107486937 | Κερασούντος 4, Αθήνα [email protected]
Select Page

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες ανάλογα με το μέγεθος, το βαθμό της πρόπτωσης, την εικόνα που εμφανίζονται στην πρωκτοσκόπηση και τα συμπτώματα, ταξινομούνται σε τέσσερις βαθμούς (στάδια).

αιμορροιδεσ71ου βαθμού :  Είναι οι εσωτερικές εκείνες αιμορροΐδες, οι οποίες παρουσιάζονται με τη μορφή μικρών κιρσοειδών διογκώσεων του έσω αιμορροϊδικού πλέγματος. Δεν είναι εμφανείς από έξω και φαίνονται μόνο κατά την εξέταση με το πρωκτοσκόπιο. Ενδέχεται και να αιμορραγήσουν.

2ου βαθμού :  Είναι οι αιμορροΐδες που προσπίπτουν μόνο κατά την αφόδευση και κατά το τέλος της επανέρχονται αυτόματα μέσα στον πρωκτό. Εκδηλώνονται με αιμορραγία, υπερέκκριση βλέννας και κνησμό.

3ου βαθμού:  Είναι οι αιμορροΐδες εκείνες που προσπίπτουν κατά την κένωση και δεν ανατάσσονται από μόνες τους, παρά μόνο με υποβοήθηση με το χέρι. Παρουσιάζουν μεγαλύτερου βαθμού αιμορραγία, έκκριση βλέννας και κνησμό, συγκριτικά με το 2ο στάδιο.

4ου βαθμού:   Οι αιμορροΐδες αυτές είναι μεγάλες και βρίσκονται μόνιμα σε πρόπτωση, έξω από τον πρωκτικό δακτύλιο. Δεν ανατάσσονται με το χέρι και δεν μπορούν να συγκρατηθούν μέσα στο πρωκτό. Η αιμορραγία, η έκκριση βλέννας και ο κνησμός παρουσιάζονται σε έντονο βαθμό. Συχνό συνοδό σύμπτωμα είναι ο πόνος και η δυσφορία.

error: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ!!